Concertreis 2015 naar Duitsland.

Van 2 t/m 9 mei 2015 maakte Zangvereniging Vriendenkring haar negende concertreis naar de Duitse steden Berlijn en Dresden met een tussenstop in Leipzig. Ditmaal werd de reis, die georganiseerd werd door Lipatours met de uitstekende reisleiders Marjon en Ton Kropivšek,  per comfortabele touringcar van Carolusreizen gemaakt. Tijdens de reis verbleef het koor in  het Radisson Blue hotel in Dresden-Radebeul en het Wyndham Garden Best Western Hotel in Berlijn.

Poster Berlijn

Het reisprogramma bood een mooie balans tussen natuur en cultuur, rondleidingen en vrije tijd, officiële en spontane optredens.

De concertreeks begon met de opluistering van de  Mis in een volle St.Marienkirche in Dresden- Cotta. Absolute muzikale hoogtepunten van de reis waren de optredens in Gedächtnis Kirche in Berlijn, het spontane concertje in de  wereldberoemde Frauenkirche in Dresden, een spontaan optreden op de Brühlse Terasse in Dresden en het concert met het Sonarikoor uit Berlijn in een zeer goed gevulde Passionskirche.

Andere hoogtepunten waren het bezoek aan de Bastei met zijn schitterende rotsformaties, het bezoek aan de Nederlandse ambassade en het bezoek aan de Reichstag met een optreden dat veel applaus oogstte van de vele bezoekers.

Culture hoogtepunten waren de bezichtigingen van de steden Dresden, Leipzig en Berlijn en het bezoek aan slot Sanssouci in Potsdam.

Om een fotoreportage te bekijken van de concertreis naar Duitsland dient u hier te klikken.