zondag 10 december 2023
Lettergrootte

In memoriam: Sef Janssen

Tijdens de donkere dagen voor Kerstmis bereikte ons vandaag, zondag 19 december, het zeer droevige bericht dat toch nog vrij onverwacht is overleden ons zingend lid

Sef Janssen.

Sef meldde zich op 1 oktober 1958, als 21-jarige, aan als lid van zangvereniging Vriendenkring en was ruim 63 jaar een zeer gepassioneerd zanger bij de baritons. Vele jaren was hij een van de dragende stemmen binnen het koor en was hij altijd bij alle repetities aanwezig. Als er na officiële optredens informeel gezongen werd, was hij een van de gangmakers. Hij maakte alle negen grote concertreizen van Vriendenkring mee. Voor hem was Vriendenkring, zíjn Vriendenkring, meer dan een hobby.

Sef Janssen

Hoewel hij nooit een officiële bestuursfunctie bekleedde, was hij, als geen ander op de hoogte van het reilen en zeilen binnen het koor. Ook zette hij zich in bij tal van evenementen die door het koor georganiseerd werden. Sef was iemand waar Vriendenkring altijd op kon rekenen.

Het is verschrikkelijk dat wij, als gevolg van de coronamaatregelen, geen zingend afscheid van onze zangersvriend kunnen nemen.

Sef van de kroètpers, zoals zijn Tegelse bijnaam luidt, is 85 jaar geworden.


 

Ledenportaal