zondag 10 december 2023
Lettergrootte

Vriendenkring te gast bij Campanella.

Sinds 1989 organiseert Vocaal Ensemble Campanella op de laatste zondag vóór Kerstmis een Kerstconcert in de St. Martinuskerk te Tegelen. Op 18 december waren naast zangvereniging Vriendenkring ook Vocalgroup Ringfield, een Ensemble van Harmonie Sempre Avanti en Strijkersensemble Poco a Poco de gasten van het Tegelse dameskoor.

Hoewel het concert plaatsvond op hetzelfde moment als de WK voetbalfinale werd gespeeld, kon secretaris Marie-José van Dosselaar, voorzitter José Peters was ziek, een talrijk publiek verwelkomen in een goed gevulde Martinuskerk.

Na een gezamenlijk openingslied, wisselden de 5 muziekgezelschappen elkaar af met een diversiteit aan kerstwerken. Vriendenkring, o.l.v. Jan Mertens en begeleid door Wilbert Alberts had als noviteit ‘Es blüht ein Rose zur Weihnachtszeit’ gecomponeerd door Robert Stolz.

Transeamus, het slotlied van het concert, werd uitgevoerd door Campanella, Vriendenkring, Poco a Poco, Jan Mertens en Chris Reijnders en gezien de staande ovatie die de deelnemers ten deel viel, kan dit concert als zeer geslaagd bestempeld worden.

Foto's: Mariëlle Aquina

 

Klik op de foto om deze te vergroten


Ledenportaal