zondag 24 september 2023
Lettergrootte

Zilveren verenigingsspeld voor nieuwe zangers.

Tijdens de repetitie van donderdag 2 februari jl. werd door voorzitter Maurice Houba de zilveren verenigingsspeld uitgereikt aan Huub Hendriks (bas) en Pieter Janssen (bariton). Daarmee zijn beide heren, die sinds 5 januari trouw de repetities bezoeken, officieel lid van Vriendenkring.

Nadat enkele weken geleden Clim Vermeulen zich vanuit Belfeld meldde om mee te gaan zingen bij de baritons, kon voorzitter Maurice Houba op 5 januari weer twee nieuwe geroutineerde zangers verwelkomen. Beide zangers zijn afkomstig van het op 1 oktober 2022  opgeheven Belfelfdse mannenkoor ‘De Mal-Maaszengers’.

Huub Hendriks was zanger bij het Globekoor, een bedrijfskoor uit Belfeld en sinds 1998 lid van de Mal-Maaszengers. Hier zong hij onder leiding van Cor Dorssers, die ook muzikaal leider van  Vriendenkring was van 2001 tot 2019 en benoemd is tot eredirigent.
Huub was zeer enthousiast over de ontvangst die hem ten deel viel bij Vriendenkring en was onder de indruk van de koorklank. Huub zingt volop mee bij de bassen.

Pieter Janssen, die deel uit maakt van de baritonpartij, voelde zich na 2 repetities al volledig thuis in het Vriendenkringgezelschap en ook hij spreekt van de zeer amicale sfeer die hij bij het mannenkoor uit Steyl heeft aangetroffen.
Jarenlang was hij 2e dirigent bij de Mal-Maaszengers achter Cor Dorssers. Van april 2019 tot de opheffingsdatum van 01-10-2022 was Pieter eerste dirigent van het Belfeldse mannenkoor.

Daarmee heeft Vriendenkring maar liefst drie dirigenten in haar midden: Eerste dirigent Jan Mertens, tweede dirigent Jan Knaapen, die net als Mal-Maaszengersdirigent Piet Janssen bij de baritons zingt.

Klik op de foto om deze te vergroten


Ledenportaal