zondag 24 september 2023
Lettergrootte

Vriendenkring luistert kleurrijke ‘Oelesmis’ op

Maandagavond 6 februari stond in het teken van het opluisteren van de z.g. ‘Oelesmis’. Deze mis, met als voorganger Pastoor Anu Antony, is al jarenlang de kerkelijke opening van de Tegelse vastelaovend. Het Tegelse Carnavalsgezelschap ‘D’n Oeles’ was tijdens deze dienst met ‘t nieuwbakken Oelestrio, Prins Rob II (Friessen)en de adjudanten Senn Friesen en Bart Tomlow  aanwezig naast tal van genodigde en niet-genodigde gasten. Ook de Jeugdprins van de Oeles Max Smeets en zijn adjudanten Noah Vercoulen en Sem Holthuijsen waren zeer nadrukkelijk aanwezig bij deze dienst waarin ook Oelesvorst Roy Peters een belangrijke rol vervulde.

De zangers van Vriendenkring o.l.v. dirigent Jan Mertens en op het keyboard begeleid door Wilbert Alberts, brachten 10 muziekwerken ten gehore waaronder enkele dialectwerken: Het door Sjef Diederen bekend geworden ‘Geneet van ’t laeve’, ‘Wie sjoeën ós Limburg is’ en het Vrijbuiterslied “Gelök leet euveral verborge’. Bij ‘Mien Limburgs land’ van Funs van Grinsven was de  solist onze eigen bas Hay Doumen.

De dienst werd besloten met het gezamenlijk zingen van het Oeles lijflied  ‘D’n Oeles Hoëg’ met tekst van Sjeng Verkoelen en muziek van Joe Eijsermans.

Foto's: Els Timmermans

Klik op de foto om deze te vergroten


Ledenportaal