zondag 10 december 2023
Lettergrootte

Vriendenkring werkt mee aan voorjaarsconcert.

Onder de naam ‘Een muzikale lente’ gaven Koninklijke Harmonie St. Cecilia, harmonie Sempre Avanti en zangvereniging Vriendenkring op zaterdag 22 april een gezamenlijk concert in Cultureel Centrum de Haandert.

Harmonie Sempre Avanti beet het spits af onder leiding van dirigent Jacques Claessens. Onder andere ‘United Youth’ van Henk van Lijnschoten en ‘Choral and Rock Out’ van Ted Huggens stonden op het concertprogramma. 

Vervolgens betrad de Koninklijke Harmonie St. Cecilia onder leiding van dirigent Richard Alberts het podium. Hun programma bestond onder meer uit ‘El Camino Real’ van Alfred Reed en ‘Formule 1 Theme’ van Brian Tyler. 

Het programma van zangvereniging Vriendenkring onder leiding van dirigent Jan Mertens, in twee blokken van 4 nummers uitgevoerd, bestond onder meer uit ‘The way old friends do’ van Benny Andersson en ‘Can’t help falling in love’ van K. Jansen. Verder werd ‘The Rivers of Babylon’ in een bewerking van P.Flammen voor het eerst ten gehore gebracht. Wilbert Alberts begeleidde het koor op de piano.

Na de pauze brachten de Koninklijke Harmonie St. Cecilia en harmonie Sempre Avanti gezamenlijk een drietal werken ten gehore waaronder de ‘Mars der Medici’ van Johan Wichers.

De drie muziekverenigingen besloten het concert met een gezamenlijke uitvoering van ‘The Exodus Song’ van Ernest Gold, in een mooi arrangement van Johan de Meij.

Foto's: Els Timmermans

 

Klik op de foto om deze te vergroten


Ledenportaal