zondag 10 december 2023
Lettergrootte

In memoriam: Bart Lebens

Vandaag, donderdag 27 juli, bereikte ons het zeer droevige bericht dat plotseling is overleden ons zingend lid

Bart Lebens.

Bart was sinds 21-12-1972 lid van Zangvereniging Vriendenkring en zong zeer enthousiast mee bij de eerste tenoren. Op zondag 22 november 2022 is hij tijdens de Caeciliaviering gehuldigd vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap van Vriendenkring.

In het verleden was Bart vaak solist bij het koor en vooral de muziekstukken uit de Russisch-Byzantijnse ritus kon hij als geen ander vertolken.

Bart Lebens

Wegens diverse omstandigheden kon Bart de laatste jaren niet meer actief deelnemen aan de repetities en activiteiten van het koor, maar hij bleef altijd zeer geïnteresseerd in de gang van zaken binnen Vriendenkring. Op donderdag 13 juli hebben we Bart voor het laatst kunnen ontmoeten tijdens ons Jubileum-Astebleefconcert.

Bart is 71 jaar geworden.

Tijdens de afscheidsdienst op woensdag 2 augustus in uitvaartcentrum Aerdehof te Blerick heeft een delegatie van Vriendenkring, veel zangers waren afwezig i.v.m. vakantie of hadden andere verplichtingen, Bart de laatste eer bewezen. Op verzoek van de familie werd ‘Sjteyl is ‘t sjoënste plaetske’ gezongen. Dirigent was: Jan Knaapen.


Ledenportaal