donderdag 19 mei 2022
Lettergrootte

Internationaal karakter Steylpromotion

Vandaag, 24 april, werd de organisatie van Steylpromotion verrast met een inschrijving voor het oldtimerfestival vanuit het Duitse plaatsje 'Kirchheim unter Eck', gelegen tussen Stuttgart en München op een afstand van 475 kilometer vanuit Steyl. Tot nu toe de inschrijver die de grootste afstand af dient te leggen om de Patersplak in Steyl te bereiken. Herzlich Wilkommen Angelika und Partner.
Overigens is de heer van Geldrop vanuit Limmen, met een af te leggen afstand van 210 kilometer goede tweede in dit klassement.


Steyl Promotion 2022 in Pinksterweekend

Nadat in 2020 en 2021 geen Steyl Promotionevenement heeft plaatsgevonden i.v.m. de corona uitbraak, is het Pinksterweekend 2022 uitgezocht om de 21e  editie van het oldtimerfestival te organiseren.

Steyl Promotion 2022.
Op de eerste zondag van juni staat in Steyl het gevarieerde zomerevenement Steyl Promotion, georganiseerd door zangvereniging Vriendenkring, weer op het programma. Deze vijfde juni staat volledig in het teken van oldtimers. Liefhebbers van deze schitterende voertuigen komen van heinde en verre uit Nederland, Duitsland en België naar Steyl om hun sieraad aan de vele honderden toeschouwers te tonen en deel te nemen aan de inmiddels befaamde toertocht.
Al in de vroege zondagochtend komen tal van unieke auto's vanuit alle windrichtingen naar de z.g. Patersplak in de Parkstraat in Steyl; een unieke accommodatie, gelegen in de kloostertuin van Paters van Steyl (Societas Verbi Divini SVD), voor deze jaarlijkse happening. De deelnemers aan Steyl Promotion worden verwacht tussen 10.00 uur en 10.45 uur. Tijdens de editie van 2019 waren er circa 150 voertuigen aanwezig op de Patersplak.
Het inschrijfgeld voor deelname aan Steyl Promotion bedraagt € 12,50 per voertuig met chauffeur. Voor elke passagier wordt een bijdrage van € 2,50 gevraagd. Voor iedere ingeschreven deelnemer staat een kopje koffie/thee en een heerlijk stuk vlaai klaar.

Inschrijven voor het oldtimertreffen kunt u door het inschrijfformulier in te vullen dat hier te vinden is.

Toertocht
Hoogtepunt is een toertocht door de mooie omgeving, waarvoor de organisatie jaarlijks vele complimenten in ontvangst neemt. De rijders van de toertocht zullen rond de klok van 12.30 uur vertrekken. 

Gezelligheid
Op het terrein is verder een gezellig matinee met muziek. Hier is ook doorlopend een drankbuffet en eetgelegenheid geopend. Voor de kinderen is er een springkussen.
Verder wordt op de parkeerplaats, grenzend aan de St. Michaëlstraat een unieke serie antieke vrachtwagens tentoongesteld onder de naam Steyler Mactreffen. Ook het Ketelhuis van de Paters en het Wereldpaviljoen zullen geopend zijn.

PosterSP 2022

Waar vindt u de Patersplak?
De  Patersplak is gelegen aan de Parkstraat in Steyl.
Komend vanaf Venlo (afslag 16 A73) neemt u na 2 km de eerste afslag op de rotonde (Maasveldstraat). Vervolgens neemt u de tweede straat links (Kloosterstraat). Na ca. 1 km vindt u dan de Parkstraat aan de linkerkant.
Komend vanuit de richting Roermond via de Rijksweg N271 rijdt u na binnenkomst in Tegelen door tot de tweede rotonde en neemt u daar de derde afslag (Maasveldstraat). Vervolgens neemt u de tweede straat links (Kloosterstraat). Na ca. 1 km vindt u dan de Parkstraat aan de linkerkant.
Let wel: i.v.m. Oldtimer-festijn kan er NIET op de Parkstraat worden geparkeerd.
Meer informatie is te verkrijgen bij Huub Geurts: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steyl Promotion 2022 werd gepubliceerd op de volgende sites, waarvoor onze dank:
 

 

 

 

Hieronder een aantal foto’s van de laatste drie edities.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.


 

Ledenportaal