Gezien de vele positieve reacties na afloop, kan zangvereniging Vriendenkring terugzien op een uitermate geslaagd jubileumconcert, dat op 9 november 2013 gegeven werd bij gelegenheid van het 130 jarig bestaan van het Steyler mannenkoor.
Voor een volledig uitverkochte zaal wist het jubilerende koor samen met het Guido’s ‘Feelingsensemble’ en de solisten Wendy Kokkelkoren en Martin Hurkens een zeer afwisselend programma  te presenteren met tal van hoogtepunten.
De eerste climax lag al helemaal in het begin: de ruim 60 zangers van Vriendenkring betraden het podium door zingend van achter uit de zaal naar voren te lopen onder de klanken van ‘Conquest of Paradise’. begeleid door het ensemble. Zowel Wendy als Martin wisten hierna diverse keren het publiek tot een ovationeel applaus aan te zetten o.a. met ‘Una Furtiva Lagrima’ en ‘I don’t know how to love him’.
Samen met het koor zongen de solisten o.a. ‘Nessun Dorma’ en ‘Con te Partirò’. A capella en volledig uit het hoofd zingend bracht Vriendenkring  ‘Sur les Remparts’ van A J F Saintis  ten gehore.


Even later beleefde het publiek de Vriendenkringpremière van ‘Angels'. Ook het publiek liet diverse keren van zich horen; Wendy presenteerde een meezingmedley.
Met maar liefst 2 toegiften waaronder ‘’Funiculi funicula’ en een staande ovatie werd het 3 uur durende concert afgesloten.
Vriendenkring kan zeer tevreden terugkijken op een prachtig jubileumconcert, een nieuw hoogtepunt in de 130 jarige geschiedenis van het koor.

Klik op de foto voor vergroting.