• home 4
  • Home01
  • Home02
  • Home03
woensdag 21 november 2018
Lettergrootte

Unieke jubilea bij het Steyler mannenkoor.

Frans Dambacher, Sef Janssen, Jac Denessen en Jo Jacobs vieren op Caeciliazondag 25 november hun 60-jarig lidmaatschap. En Wiek Cleophas is dit jaar 40 jaar lid. Nooit eerder kwam ‘t voor dat een viertal mannen zestig jaar onafgebroken zanger is in ‘n koor.

Ter ere hiervan celebreert oud-pastoor Jan Billekens die zondag om 10.30 uur een dankdienst in de Benedenkerk van het Missiehuis. Daarvoor nodigen we de Steyler bevolking heel graag uit. Natuurlijk luistert het koor die Mis vocaal op met een gevarieerd aantal werken. Tijdens de daarop volgende Caeciliafestiviteiten worden de jubilarissen in het zonnetje gezet. Dus noteer alvast in uw agenda: 25 november 10.30 uur.

Op maandag 19 november schonk Omroep Venlo in het stadsjournaal aandacht aan de jubilarissen. U kunt de uitzending bekijken door hier te klikken.

  • Van links naar rechts: Jac Denessen, Sef Janssen, Frans Dambacher en Jo Jacobs
  • Wiek Cleophas (40 jaar lid)

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Prachtig jubileumconcert met het Oeral Kozakkenkoor.

Het jubileumconcert, dat zangvereniging Vriendenkring gaf op 14 oktober 2018 in samenwerking met het Oeral Kozakkenkoor kan als zeer geslaagd worden gekwalificeerd. Voor een zeer goed gevulde Haandertzaal met meer dan 375 bezoekers, beten de Vriendenkringmannen het spits af met een drietal werken waaronder de première van Gwahoddiad, een van oorsprong Amerikaanse hymne uit Wales. Vriendenkring werd gedirigeerd door Cor Dorssers en aan de piano begeleid door Ludy Rours.

Vervolgens was het de beurt aan het Oeral Kozakkenkoor o.l.v de zeer geëngageerde dirigent Gregor Bak met een 15 tal werken uit de Russisch orthodoxe liturgie en volksliederen uit  Rusland. De grote kwaliteit en muzikaliteit van zowel de solisten als de overige zangers zorgden bij het publiek voor veel enthousiasme en een staande ovatie.

Het concert werd afgesloten door het mannenkoor uit Steyl dat samen met de Oeral Kozakken een drietal werken uitvoerde: Kolj Slawjen, Poljoeska Polje  en  Mnogaja Ljeta.

Met dank aan broeder Heinz Helf voor het maken van de foto's.

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Nieuwe bas bij Vriendenkring.

Tijdens de repetitie van donderdag 4 oktober heeft voorzitter Maurice Houba Jos Wetzels geïnstalleerd als nieuw Vriendenkringlid. Jos, die meer dan 20 jaar ervaring heeft in de mannenkoorzang en sprak van een warm onthaal in de Vriendenkringfamilie, ontving de verenigingsspeld. Hiermee werd het officiële lidmaatschap van Zangvereniging Vriendenkring bekrachtigd.

Jos Wetzels


Fantastisch uitstapje Vriendenkring.

Bij gelegenheid van het 135 jarig bestaansfeest heeft het bestuur de heren van zangvereniging Vriendenkring en hun partners een uitstapje aangeboden dat zeer enthousiast werd begroet: Donderdag 6 september rond de klok van 17 uur , was het hele gezelschap, ruim 120 personen groot, bij de Steyler loswal aanwezig om in te schepen. Na een welkomstdrankje aan boord en een -woordje van voorzitter Maurice Houba bracht de Maashopper de dames en heren naar Venlo waar  bij ‘Beej Benders’ een voortreffelijk buffet stond opgesteld. Na een muzikale dank te hebben gebracht aan het personeel, vertrokken de Vriendenkring dames en heren naar de Markt in Venlo om daar getuige te zijn van Viva Classic Live. Gastheer en bariton Sef Thissen, het orkest van Maurice Luttikhuis, sopraan Maria Luigia Borsi, de Italiaanse tenor Antonello Palombi en Carel Kraayenhof, de bandoneonist bekend om zijn vertolking van Adiós Nonino tijdens het huwelijk van Maxima en Willem-Alexander zorgden voor een fantatische concert. Ook hoornist Camiel Lemmens, met een uitvoering van Memory uit de musical Cats leverde een prachtige bijdrage aan de zevende editie van Viva Classic Live.
Na afloop van het concert werd het gezelschap, dat kan terugkijken op een fantastisch uitstapje, per Maashopper weer teruggebracht naar Steyl.

Lees meer: Fantastisch uitstapje Vriendenkring

Ledenportaal

Het besloten deel is uitsluitend toegankelijk voor leden van het koor.

Geen toegang? Stuur een bericht met uw gebruikersnaam naar:
webmaster@vriendenkringsteyl.nl