• Home 01
  • home 4
  • Home02
  • Home03
zondag 20 oktober 2019
Lettergrootte

Statiegeldactie bij COOP te Steyl

Een file met bestuursleden van zangvereniging Vriendenkring voor de statiegeldautomaat bij supermarkt COOP te Steyl. In alle vroegte gaven de bestuursleden van zangvereniging Vriendenkring het goede voorbeeld en doneerden hun statiegeld voor het mannenkoor.

Volg het goede voorbeeld en doneer uw statiegeld (of een gedeelte daarvan) voor zangvereniging Vriendenkring, het koor waar Steyl trots op is.

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Te gast bij Vriendenkring: Harmonie Sempre Avanti

Zangvereniging 'Vriendenkring' Steyl continueert volgens een meer dan 30-jarige traditie het populaire zondagmiddagconcert ‘Te Gast bij Vriendenkring’ in cultureel centrum ‘De Haandert’ te Tegelen op zondag 10 november. Het concert begint om 15.00 uur. De muzikale gast is dit jaar Harmonie ‘Sempre Avanti' uit Tegelen.

Sempre avanti

Men is er ook nu weer in geslaagd een programma te bieden, waarop de kwalificatie ‘voor elk wat wils’ van toepassing is. Het Steylers mannenkoor geeft hiermee het eerste concert onder leiding van de nieuwe dirigent Jan Mertens.

De gastheer opent het programma met o.a. een aantal nieuw ingestudeerde werken zoals 'Barbara Ann’, 'Ramona’, ’The sound of silence’. De begeleiding is in handen van Wilbert Alberts.

‘Sempre Avanti’ staat onder leiding van dirigent Jacques Claessens. Zij brengen onder meer een aantal  werken bij  gelegenheid van de herdenking van 75 jaar bevrijding, zoals '75 jaor vreej’, gecomponeerd door Christiaan Janssen en 'Soldaat van Oranje’. Verder staan ‘Paris Montmartre’ en ‘Mount Everest’ op het programma.

Harmonie en koor voeren gezamenlijk uit :’We’ll meet again’ , Lilli Marlen’, ’Exodus Song’, ‘Gwahoddiad’ en Yellow Bird’.

De entree bedraagt € 12,50 p.p. Sponsoren en Vrienden van Vriendenkring hebben recht op één gratis entreebewijs.

thumb Poster te gast bij 2019 800 x 1113

 

U kunt kaarten à € 12,50 bestellen door het invullen van het bestelformulier.  Klik daarvoor >HIER<
Ook sponsoren en Vrienden van Vriendenkring kunnen dit formulier gebruiken om één gratis entreebewijs te reserveren..

 


 

Vriendenkring trad op bij opening 2e Steylerdag

Tijdens de tweede Steylerdag , georganiseerd door de Stichting Steylvol Steyl, heeft zangvereniging Vriendenkring op zondag 1 september samen met Kwartetvereniging Animo een concert gegeven in het Schutterijmuseum te Steyl. Het concert, dat zeer druk bezocht werd, vond plaats aansluitend aan de officiële opening van het evenement door wethouder Erwin Boom van de Gemeente Venlo. Vriendenkring stond onder leiding van tweede dirigent Jan Knaapen en werd aan het keyboard begeleid door Wilbert Alberts. Na een muzikale rondreis door de wereld, met o.a. een lied uit Jamaica en een Israelisch lied, werd het concert afgesloten met het Steyler volkslied: Stjeyl is het sjônste plaetske.

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Veel publiek bij sfeervol en geslaagd Dankje-Welkomconcert.

Reeds enkele jaren wordt er door Vriendenkring op de dag van de laatste repetitie vóór de vakantie een open lucht concert gegeven. Het oorspronkelijke, door de gemeente Venlo gesponsorde Astebleef concert,  kreeg dit jaar een heel andere naam: Dankje-welkomconcert: Dirigent Cor Dorssers, 19 jaar de muzikale leider van Vriendenkring en inmiddels tot eredirgent benoemd, werd uitgebreid bedankt voor zijn bewezen diensten en Jan Mertens werd als nieuwe dirigent welkom geheten door voorzitter Maurice Houba en voorgesteld aan het massaal opgekomen publiek. Ook de plaats van het concert was nieuw: Het terras bij zaal Vriendenkring in Steyl, waar uitbater Nino Venezia de gasten een uitstekende ontvangst bereidde.

Lees meer: Veel publiek bij Dankje-Welkomconcert. (Update)

Ledenportaal