maandag 6 februari 2023
Lettergrootte

Zilveren verenigingsspeld voor nieuwe zangers.

Tijdens de repetitie van donderdag 2 februari jl. werd door voorzitter Maurice Houba de zilveren verenigingsspeld uitgereikt aan Huub Hendriks (bas) en Pieter Janssen (bariton). Daarmee zijn beide heren, die sinds 5 januari trouw de repetities bezoeken, officieel lid van Vriendenkring.

Nadat enkele weken geleden Clim Vermeulen zich vanuit Belfeld meldde om mee te gaan zingen bij de baritons, kon voorzitter Maurice Houba op 5 januari weer twee nieuwe geroutineerde zangers verwelkomen. Beide zangers zijn afkomstig van het op 1 oktober 2022  opgeheven Belfelfdse mannenkoor ‘De Mal-Maaszengers’.

Huub Hendriks was zanger bij het Globekoor, een bedrijfskoor uit Belfeld en sinds 1998 lid van de Mal-Maaszengers. Hier zong hij onder leiding van Cor Dorssers, die ook muzikaal leider van  Vriendenkring was van 2001 tot 2019 en benoemd is tot eredirigent.
Huub was zeer enthousiast over de ontvangst die hem ten deel viel bij Vriendenkring en was onder de indruk van de koorklank. Huub zingt volop mee bij de bassen.

Pieter Janssen, die deel uit maakt van de baritonpartij, voelde zich na 2 repetities al volledig thuis in het Vriendenkringgezelschap en ook hij spreekt van de zeer amicale sfeer die hij bij het mannenkoor uit Steyl heeft aangetroffen.
Jarenlang was hij 2e dirigent bij de Mal-Maaszengers achter Cor Dorssers. Van april 2019 tot de opheffingsdatum van 01-10-2022 was Pieter eerste dirigent van het Belfeldse mannenkoor.

Daarmee heeft Vriendenkring maar liefst drie dirigenten in haar midden: Eerste dirigent Jan Mertens, tweede dirigent Jan Knaapen, die net als Mal-Maaszengersdirigent Piet Janssen bij de baritons zingt.

Klik op de foto om deze te vergroten


Kerstavondmis in St. Martinuskerk m.m.v. Vriendenkring

Op zaterdag 24 december luisterden de mannen van zangvereniging Vriendenkring de Kerstavondmis op in een goed gevulde St. Martinuskerk te Tegelen. Onder leiding van tweede dirigent Jan Knaapen werden de gezangen uit de z.g. Russische mis ten gehore gebracht. Begeleid door Wilbert Alberts op keyboard en kerkorgel werden een twaalftal Kerstliederen gezongen.

Voorganger was pastoor Anu Antony.

 

Klik op de foto om deze te vergroten


Vriendenkring luisterde Winterfair te Steyl op.

Het Forgiveness Museum te Steyl heeft het initiatief genomen om een Winterfair te organiseren van  21 t/m 26 december in de tuin van het Missiehuis St. Michaël. De bezoekers konden genieten van warme chocomel en glühwein, worst en wafels, enkele gezellige kerstkraampjes, sfeervolle verlichting en muzikale optredens.

Op donderdag 22 december luisterde zangvereniging Vriendenkring dit evenement op. O.l.v. 2e dirigent Jan Knaapen en begeleid door Wilbert Alberts bracht het Steyler mannenkoor een 15 tal werken ten gehore met een repertoire dat grotendeels was afgestemd op Kerstmis.

Hoewel de weersomstandigheden niet gunstig waren, het regende tijdens het hele optreden, was de publieke belangstelling redelijk te noemen.

 

Klik op de foto om deze te vergroten


Vriendenkring te gast bij Campanella.

Sinds 1989 organiseert Vocaal Ensemble Campanella op de laatste zondag vóór Kerstmis een Kerstconcert in de St. Martinuskerk te Tegelen. Op 18 december waren naast zangvereniging Vriendenkring ook Vocalgroup Ringfield, een Ensemble van Harmonie Sempre Avanti en Strijkersensemble Poco a Poco de gasten van het Tegelse dameskoor.

Hoewel het concert plaatsvond op hetzelfde moment als de WK voetbalfinale werd gespeeld, kon secretaris Marie-José van Dosselaar, voorzitter José Peters was ziek, een talrijk publiek verwelkomen in een goed gevulde Martinuskerk.

Na een gezamenlijk openingslied, wisselden de 5 muziekgezelschappen elkaar af met een diversiteit aan kerstwerken. Vriendenkring, o.l.v. Jan Mertens en begeleid door Wilbert Alberts had als noviteit ‘Es blüht ein Rose zur Weihnachtszeit’ gecomponeerd door Robert Stolz.

Transeamus, het slotlied van het concert, werd uitgevoerd door Campanella, Vriendenkring, Poco a Poco, Jan Mertens en Chris Reijnders en gezien de staande ovatie die de deelnemers ten deel viel, kan dit concert als zeer geslaagd bestempeld worden.

Foto's: Mariëlle Aquina

 

Klik op de foto om deze te vergroten


Ledenportaal