• Home 01
  • home 4
  • Home02
  • Home03
vrijdag 23 augustus 2019
Lettergrootte

Vriendenkring treedt op tijdens 2e Steylerdag

Tijdens de tweede Steylerdag , georganiseerd door de Stichting Steylvol Steyl, zal zangvereniging Vriendenkring op zondag 1 september a.s. samen met Kwartetvereniging Animo een concert geven in het Schutterijmuseum te Steyl. Het concert begint om 11.30 uur en de toegang is gratis.
Voor verdere informatie over de Steylerdag kunt u onderstaande flyers raadplegen.

 

Poster Steylerdag 1

Flyer Steylerdag 2

Flyer Steylerdag 1

Veel publiek bij sfeervol en geslaagd Dankje-Welkomconcert.

Reeds enkele jaren wordt er door Vriendenkring op de dag van de laatste repetitie vóór de vakantie een open lucht concert gegeven. Het oorspronkelijke, door de gemeente Venlo gesponsorde Astebleef concert,  kreeg dit jaar een heel andere naam: Dankje-welkomconcert: Dirigent Cor Dorssers, 19 jaar de muzikale leider van Vriendenkring en inmiddels tot eredirgent benoemd, werd uitgebreid bedankt voor zijn bewezen diensten en Jan Mertens werd als nieuwe dirigent welkom geheten door voorzitter Maurice Houba en voorgesteld aan het massaal opgekomen publiek. Ook de plaats van het concert was nieuw: Het terras bij zaal Vriendenkring in Steyl, waar uitbater Nino Venezia de gasten een uitstekende ontvangst bereidde. Terras VriendenkringCor Dorssers en Jan Mertens

Op het concertprogramma stonden een ve ertiental repertoirenummers. Een greep uit de gezongen nummers: Keep in the middle of the road,  Hawa Naguila, La Montanara,  Hallelujah, Yellow bird  en  Die Zwölf Räuber  waarin bariton Jac. Denessen de solo zong. Voor het eerst werd o.l.v. Jan Mertens een tweetal liederen ten gehore gebracht: The rose en Gwahoddiad (aan het keyboard begeleid door Cor Dorssers).  Afgesloten werd met het Steyler volkslied: Sjteyl is ’t sjônste plaetske. De begeleiding aan het keyboard was in handen was Wilbert Alberts.

Na het concert nam voorzitter Maurice Houba officieel afscheid van Cor Dorssers en bood hem, namens het koor, een kunstwerk aan voorstellende een dirigent. Ook Cor's echtgenote José werd in de bloemetjes gezet. Met een interne receptie werd het officiële gedeelte van deze sfeervolle en zeer geslaagde avond afgesloten.

Met dank aan broeder Heinz Helf, die de foto's maakte.

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Alternatieve  fietstocht 2019.

Deze keer geen hevige regenbuien maar tropische temperaturen. Een hitte van meer dan 35 graden deed de organisatie van de fietstocht besluiten om voor een alternatief programma te zorgen.

Omdat de oranje leeuwinnen hun kwartfinalewedstrijd op het WK voetbal speelden, werd eerst in zaal Vriendenkring, op een groot scherm, deze wedstrijd bekeken. Vlak vóór het vertrek werd door uitbater Nino Venezia een consumptie aangeboden om de exact één jaar durende prettige samenwerking met het mannenkoor te vieren.

Vervolgens stond een korte fietstocht naar Restaurant Birkenhof, net over de grens bij Venlo, op het programma. Daar aangekomen werd het Vriendenkringgezelschap gastvrij ontvangen en kregen de zangers een prima verzorgde maaltijd aangeboden.

Terwijl de thermometer nog steeds een temperatuur van boven de 30 graden aanwees, werd de terugtocht naar Steyl aanvaard.

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Vriendenkringer Jan Willemsen onderscheiden in Orde van Oranje Nassau

Donderdagavond, 25 april j.l. ontving onze bas Jan Willems het Erelidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau uit handen van burgemeester Antoin Scholten. Jan ontving de onderscheiding, uitgereikt in het Limburgs Schutterij Museum, voor zijn bijzondere verdiensten voor de schutterswereld en ons koor.

Sinds 1997 is Jan Willems bestuurslid van het Limburgs Schutterij Museum in Steyl. Daarnaast voert hij er diverse werkzaamheden uit. Sinds 2000 is hij zanger bij zangvereniging Vriendenkring en is lid van de technische commissie.

Foto’s: Rob Timmermans

Klik op een foto om deze te vergroten.


Ledenportaal