• Home01
  • Home02
  • Home03
maandag 23 juli 2018
Lettergrootte

Te gast bij Vriendenkring: het Oeral Kozakkenkoor

Bij gelegenheid van  haar 135 jarig bestaan heeft zangvereniging Vriendenkring een zeer bijzondere gast uitgenodigd. Tijdens het traditionele concert  ' Te gast bij Vriendenkring’ op zondag 14 oktober a.s. in  Cultureel Centrum ‘De Haandert’ in Tegelen zal het Oeral Kozakkenkoor o.l.v. dirigent/pianist Gregor Bak een optreden verzorgen. Het concert begint om 15.00 uur.
Uiteraard heeft Vriendenkring ook een aandeel in het programma van dit concert. Het geheel wordt afgesloten met enkele werken, die door beide koren gezamenlijk worden gezongen.
De entreeprijs bedraagt € 15,00 per persoon. Sponsoren, vrienden van Vriendenkring en leden kunnen één gratis kaart bestellen.

Kaarten bestellen kan online via het formulier dat u kunt vinden door hier te klikken.

Het Oeral Kozakkenkoor.

Het Oeral Kozakkenkoor is de voortzetting van het koor van het Russische Oeral Kozakkenregiment. Nadat als gevolg van de Oktoberrevolutie van 1917 veel Kozakken Rusland ontvluchtten, heeft de oud-Kozak Andrey Scholuch het koor in 1924 in Parijs heropgericht. In 1974 is het koor in Nederland voortgezet door Nikolay Romanovitz Bessalov.

Het koor bestaat dus al meer dan 90 jaar, waarvan ruim 40 jaar in Nederland.
Onder bekwame leiding heeft het Oeral Kozakkenkoor zich ontwikkeld tot een koor van het hoogste niveau. Al vele jaren lang is de bekende Delftse televisiepresentator, musicoloog en pianist Gregor Bak dirigent.
De zangers komen uit Den Haag en wijde omgeving, van Wassenaar tot ’s-Gravenzande en van Berkel en Rodenrijs tot Scheveningen. Tijdens werktijd zijn ze politieagent, bakker, accountant, slager, HTM-buschauffeur, sales manager of automonteur. Maar één maal per week bij repetities en natuurlijk bij de optredens transformeren ze in stoere Kozakken die de mooiste liederen uit het Oude Rusland zingen, met prachtige solo’s van tenoren en baritons.
Het Oeral Kozakkenkoor is in heel Nederland en daarbuiten een begrip. Optredens van het koor in concertzalen, theaters en kerken zijn niet meer weg te denken. Bekend en geroemd zijn de traditionele eigen concerten die rond Kerstmis en Pasen worden gegeven, waarbij het koor wordt begeleid met originele Russische instrumenten. De zangers zijn in staat fluisterzacht en toch volkomen dragend te zingen. Ook kunnen zij grote zangkracht ontwikkelen zonder dat daarbij ook maar de minste verruwing ontstaat. En dan worden de stadia tussen pianissimo en fortissimo met de meest natuurlijke soepelheid doorlopen.
In 2012 kreeg het koor de status van officiële vertegenwoordiging van de Russische Oeral Kozakkengemeenschap en werd er een officiersrang toegekend en een Ataman (hoofdman) voor Nederland benoemd
Meer info over het Oeral Kozakkenkoor: www.oeralkozakkenkoor.nl

  • Het Oeral Kozakkenkoor

Klik op een foto om deze te vergroten.


Vriendenkring kan terugkijken op een super geslaagd concert.

Een overweldigende belangstelling voor ons tweede vakantieconcert bij Brasserie 't Vaerhóes op donderdagavond 5 juli. Doordat de firma Geurts een mooi podium had gebouwd, kwam er meer ruimte voor de toeschouwers vrij rondom en op de Zaaier. Een zeer gevarieerd programma werd geboden aan meer dan 200 toehoorders. Het concert werd besloten met de première van “The lion sleeps tonight”, compleet met digitale oerwoudgeluiden uit de Hammond van Wilbert Alberts. Na 2 toegiften was het de beurt aan Wilbert en Mariëlle om de menigte verder te entertainen, aangevuld met een spontaan uit het publiek verschenen zangeres Vivian, die enkele kippenvel-bezorgende bluesnummers ten gehore bracht.

(Tekst: Rob Timmermans. Foto's: Els Timmermans)

Klik op een foto om deze te vergroten.


Fietstocht zangvereniging Vriendenkring 2018

Bijeenkomst bij ons vertrouwde Veerhuis. Iedereen was goed gemutst, wat ook wel nodig was onder deze tropische omstandigheden. De tocht werd al snel onderbroken door een boottochtje naar Baarlo. Directe EHBO-hulp werd geboden aan Jac Denessen I, die, bij het afrijden van het veer, door een argeloze voetganger van de fiets werd gelopen. Gestaag fietsten we door de bossen van Maasbree en Helden, waar op een lommerrijke plek een blikje Bavaria werd genuttigd. De tocht werd voortgezet naar Kessel, alwaar we op de Kermis belandden. Over de kwaliteit van het bier en zeker van de bediening hadden we niet te klagen.

De terugtocht richting veer Baarlo Steyl verliep niet geheel vlekkeloos. Onze voorzitter, die zoals bekend altijd voldoende lucht in de stembanden heeft, kwam nu duidelijk te kort in zijn fietsbanden. Hij was, als voorzitter, dan ook voornamelijk achteraan te zoeken in de nabijheid van de bezemwagen van Peter Verstappen. We kwamen toch nog ruimschoots op tijd voor een beregoede maaltijd bij El Torro in Tegelen. Daar kreeg iedereen, naast een geweldige vlees- of vismaaltijd, ook de vraag voorgeschoteld, hoeveel jaren de huidige bezetting van ons koor lid was.

Lees meer: Fietstocht zangvereniging Vriendenkring 2018

Sfeervol concert aan de vooravond van Steylpromotion 2018

Onder grote publieke belangstelling gaf Zangvereniging Vriendenkring o.l.v. Cor Dorssers aan de vooravond van Steylpromotion 2018 een concert in het feestpaviljoen op de Patersplak te Steyl. De begeleiding op het keyboard was in handen van Wilbert Alberts. Twee nieuw ingestudeerde werken, ‘The lion sleeps tonight’ en ‘Euveral leet gelök verborge’ (arrangement Wilbert Alberts)  oogstten bijzonder veel lof.
Als gastkoor trad op het Diashantlappenkoor uit Venlo. Het Venlose koor bracht, zoals de naam al zegt, een combinatie van dialect- en zeemansliederen en smartlappen. Vooral na de pauze werd er luidkeels meegezongen door het aanwezige publiek dat een zeer sfeervol concert beleefde.

Klik op een foto om deze te vergroten.


Ledenportaal

Het besloten deel is uitsluitend toegankelijk voor leden van het koor.

Geen toegang? Stuur een bericht met uw gebruikersnaam naar:
webmaster@vriendenkringsteyl.nl