• Headertegastbij2019
  • Home 01
  • home 4
zondag 20 september 2020
Lettergrootte

Vriendenkring repeteert weer.

Donderdag 23 juli heeft de tweede repetitie plaats gevonden na het corona-reces. De laatste bijeenkomst vóór de corona uitbraak vond plaats op donderdag 5 maart.

Rekening houdend met de RIVM-maatregelen, repeteerden de Vriendenkringers in kleine groepen: Nadat 5 bassen en 7 baritons o.l.v. dirigent Jan Mertens waren gestart, besloten 9 eerste – en 10 tweede tenoren de repetitie. Er werd gewerkt aan een drietal nieuwe muziekwerken: ‘The wild rover’, ‘When the saints go marching in’ en ‘What shall we do’.

Tussen 5 maart en 16 juli ontvingen alle leden van Vriendenkring een tiental door dirgent Jan Mertens ingezongen nieuwe liederen, zodat er ook thuis geoefend kon worden in de repetitieloze tijd.

Na afloop van de repetitie werd er nog lang nagepraat op het gezellige terras van zaal Vriendenkring.

Klik op een foto om deze te vergroten.


In memoriam: Ton Driessen

Vandaag, 31 mei,  bereikte ons het droevige bericht, dat gisteravond, na een betrekkelijk langdurige ziekte is overleden

Ton Driessen

Ton was lid van zangvereniging Vriendenkring sinds 4 maart 1982. Hij zong vele jaren bij de eerste tenoren en was een echte verenigingsman. De laatste jaren behoorde hij tot de groep ‘niet-zangers’ maar bezocht toch vrij regelmatig de repetities.

Ton Driessen

Vooral voor het oldtimerevenement Steylpromotion, dat reeds 20 jaar door Vriendenkring wordt georganiseerd,  heeft Ton zich zeer verdienstelijk gemaakt. Samen met zijn echtgenote Marian, was hij de drijvende kracht achter de jaarlijkse loterij. In 2019 nam hij de totale lotenverkoop voor zijn rekening.
Ton is 79 jaar geworden.

-0-0-0-0-0-

Bij het overlijden van een Vriendenkringlid wordt door de voorzitter, voorafgaand aan de repetitie, een 'In Memoriam' uitgesproken. In een brief aan Ton's echtgenote Marian schrijft voorzitter Maurice Houba: "Vanwege de nare “corona-omstandigheden” kunnen we Ton niet gezamenlijk herdenken tijdens de repetitie en is het onmogelijk om de dierbare overledene dié zangers hulde te bieden, die hij zo zeer verdiende. In stilte is hij nu bij ons allemaal.
Aanstaande donderdagavond 4 juni zullen de koorleden Ton symbolisch gedenken bij het branden van een kaarsje, alsof we onze wekelijkse repetitie hadden."

Ton Driessen2

(Foto: Rob Timmermans)

 


 

 

 

Ook wij ontkomen niet aan de maatregelen rondom het Coronavirus.

Alle activiteiten zijn de komende weken afgelast.......

Ook de 21e editie van Steyl Promotion vindt geen doorgang. Voor meer info klik hier.

 

 

 


 

Prachtig bevrijdingsconcert.

Bijzonder veel complimenten ontvingen de zangers en dirigenten Jan Mertens en Jan Knapen van Vriendenkring voor hun bijdrage aan het door Stichting Tegelen.NL georganiseerd concert om “75 jaar Vrede” te vieren. Met o.a. ‘Frieden’ van Gotthilf Fischer, een mooie uitvoering van ‘Tibie Paiom’ en het majestueuze Gwahoddiad (Leweis Hartsough) verraste Vriendenkring het in groten getale opgekomen publiek in ‘De Haandert’ te Tegelen.

Naast het Steylerse mannenkoor gaven ook Harmonie Sempre Avanti met soliste Thari Knaapen, vocaal ensemble Campanella en de Tegelse Hofzangers acte de présence en brachten bij het thema passende muziekstukken ten gehore.

Schrijver Jos Wolbertus van de Heemkundige Kring Tegelen presenteerde zijn boek ‘Zoeëdet weej ‘t noeëts vergaete’. In het boek wordt verteld over oorlogservaringen van Tegelse en Steylerse inwoners. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan mevrouw Beurskens, zus van de sinds 1944 vermiste Wim Beurskens. Ook wethouder Frans Schattorjé ontving een exemplaar van het boek.

Verder hield Wim Kaldenhoven een voordracht over het 784e Tankbataljon USA, dat op één witte officier na volledig uit Afro-Amerikaanse soldaten bestond. Het bataljon speelde een belangrijke rol bij de bevrijding van Tegelen en Steyl.

Het hele programma werd op een voortreffelijke manier gepresenteerd door Teddo Peulen.

Met dank aan fotografen Adriaan de Roode en Ari Verbruggen.

Klik op een foto om deze te vergroten.


Ledenportaal