• home 4
  • Home01
  • Home02
  • Home03
woensdag 20 februari 2019
Lettergrootte

Prinselijk  weekend voor Vriendenkring.

Het weekend van 16 en 17 februari 2019 stond voor zangvereniging Vriendenkring voor een groot gedeelte in het teken van de Tegelse Carnavalsvereniging D’n  Oeles. Op zaterdag was het mannenkoor betrokken bij het uitroepen van Prins Marcel 2 en zijn adjudanten Leon en Peter in De Haandert in Tegelen. Samen met sopraan Krista Meijer en begeleid door Wilbert Alberts aan de vleugel werd ‘You raise me up’ uitgevoerd. Tijdens het tussenspel gaf  Oelesvorst Gé Cornet korte beschrijvingen van de drie leden van het Prinselijke trio.

Op zondag gaf ‘Oeleskoor Vriendenkring’ zoals vorst Gé Cornet het Steyler mannenkoor  in zijn welkomstwoord omschreef, acte de présence  tijdens de zogenaamde Oelesmis in de Martinuskerk te Tegelen. Pastoor Marc Calo was de voorganger in de Eucharistieviering die als motto droeg ‘Krangs um’ en die geheel in het teken stond van de Tegelse Vastelaovend.  O.l..v dirigent Cor Dorssers en aan het keyboard begeleid door Wilbert Alberts werden een 15-tal werken ten gehore gebracht met als slot een felicitatie aan het Prinselijke trio: Mnogaja Ljéta.

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Nieuwe tenor bij Vriendenkring.

Tijdens de repetitie van donderdag 3 januari heeft voorzitter Maurice Houba  wederom een nieuwe zanger geïnstalleerd. Antoine Driessen nam definitief plaats tussen de tweede tenoren. Antoine, die 34 jaar hobo speelde bij het onlangs opgeheven Tegels Syphonieorkest, ontving de verenigingsspeld. Hiermee werd het officiële lidmaatschap van Zangvereniging Vriendenkring bekrachtigd.

Antoine Driessen


 

Kaarten om de Willy Doumen wisselbekers.

Tijdens de laatste repetitie van het jaar, tussen Kerstmis en Nieuwjaar, staat traditioneel het kaarttoernooi om de Willy Doumen wisselbekers op het Vriendenkringprogramma. Zodoende lagen op donderdag 27 december 2018 de kaarten klaar om in twee categorieën (rikken en toepen) te strijden om de felbegeerde trofeeën. Twintig rikkers en 16 toepers namen deel aan de wedstrijden die uitstekend waren georganiseerd door Theo Timmermans en Charles Helmes.

Uitslag toepen:

1e plaats: Will Hoen
2e plaats: Jan Laarakker
3e plaats: Jos Wetzels                          

Uitslag rikken:

1e plaats: Huub Smit
2e plaats: Jacques Peeters
3e plaats: Sef Janssen en Frenk Willems

  • Winnaar toepen Will Hoen (r)
  • Winnaar rikken Huub Smit (r)

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Kerstconcert in Verbeeten Plus Markt

Op donderdag 20 december waren de mannen van zangvereniging Vriendenkring aanwezig in de Verbeeten Plus Markt in Tegelen om het winkelend publiek te verrassen met een mini kerstconcert. O.l.v. dirigent Cor Dorssers werden een zevental kerstliederen ten gehore gebracht.

Klik op een foto om deze te vergroten.


 

Ledenportaal

Het besloten deel is uitsluitend toegankelijk voor leden van het koor.

Geen toegang? Stuur een bericht met uw gebruikersnaam naar:
webmaster@vriendenkringsteyl.nl