Op 4 mei vond bij de oorlogsmonumenten op de Raadhuislaan in Tegelen een indrukwekkende Dodenherdenking plaats. Met als thema  “Opmaat naar 80 jaar vrijheid” werden  de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna herdacht.

Het programma bestond o.a. uit een bijdrage van wethouder Frans Schatorjé, Linda Hanraets-Weber, die het gedicht “79 jaor” voordroeg en een persoonlijk woord van twee leerlingen van Basisschool Maasveld.

Van het  Tegels Comité Herdenking Gevallenen, de jaarlijkse organisator van de Dodenherdenking, had zangvereniging Vriendenkring het verzoek gekregen om de plechtigheid vocaal op te luisteren. Door de voortdurende regenval, waardoor begeleiding op het keyboard onmogelijk was en de te zingen werken aangepast moesten worden, werd onder leiding van derde dirigent Pieter Janssen een drietal werken ten gehore gebracht.

De herdenkingsplechtigheid werd afgesloten met een toespraak door voorzitter luitenant kolonel Olav Nieuwenhuis van Stichting Tegels Comité Herdenking Gevallenen waarna drie kransen werden gelegd.

 Foto's: Mariëlle Aquina

Klik op de foto om te vergroten.