Op maandagmorgen 20 november verzamelden zich ongeveer 40 Vriendenkringers in café Quatre Bras te Steyl voor de viering van de zogenaamde “Caeciliamannendag”.

Rond de klok van 12 uur werd een heerlijke kop goulashsoep genuttigd om aansluitend te vertrekken naar de Ulingshofweg in Venlo. Het Vriendenkringgezelschap werd ontvangen door Marcel Dings, mede-eigenaar van Dings Aardbeien en Brookberries, een bedrijf dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot dé specialist in de aardbeienteelt in kassen. Trots vertelde Marcel over zijn bedrijf dat met de modernste technieken op de meest milieuverantwoorde manier het jaar rond aardbeien levert van topkwaliteit. Na koffie en vlaai te hebben genuttigd werd met een muzikale aubade o.l.v. Pieter Janssen afscheid genomen van het aardbeienbedrijf. Het bezoek aan Dings aardbeien was een initiatief van tweede tenor Jan Klerken.

Vervolgens was het gezelschap te gast in café “Van Tienen” aan de Kaldenkerkerweg om rond de klok van 17 uur weer terug te keren in Steyl. Het stokoude Vriendenkringlied ‘Bièt neet in die bóttram’ met als solist Jos Konings werd weer eens ten gehore gebracht. Een kippenvelmoment. Waarschijnlijk moeten we terug gaan naar 2005 toen Jos het lied vertolkte tijdens een bezoek aan de Nederlandse Ambassade in Sevilla. Ook nadat iedereen genoten had van een voortreffelijk buffet werden, met Wilbert Alberts aan de piano, nog een aantal liederen gezongen. Het sluitstuk van een zeer geslaagde Caeciliamaandag 2023.

Klik op de foto om deze te vergroten.