Op 25 mei a.s. zal zangvereniging Vriendenkring deelnemen aan het Fulco’s Vocaal Festival in IJsselstein. 72 Koren zullen op 12 locaties in de stad optredens verzorgen. Samen met het Fulco’s Regionaal Mannenkoor zal Vriendenkring optreden in de Sint Nicolaasbasiliek en het Fulcotheater.

Op zaterdag 16 maart brachten de mannen en hun partners van het IJsselsteinse mannenkoor een bezoek aan Steyl. Na een kort bezoek aan de stuw in Belfeld, waar koorlid Huub Geurts een explicatie gaf over de Maas en haar grillen, begroette voorzitter Maurice Houba het IJsselsteinse gastkoor in het Schutterij Museum te Steyl. Voorzitter Bert de Wit van Fulco’s mannenkoor bood de Vriendenkringers enkele flessen IJsselsteinse Kruidenbitter aan. Uiteraard mocht de Limburgse vlaai niet ontbreken bij de ontvangst.

Terwijl de partners een rondleiding door Steyl kregen, stond er voor de zangers een gezamenlijke repetitie op het programma: Het Fulco’s Regionaal Mannenkoor met als dirigent Michel de Valk met de vaste pianobegeleidster Marjan Fey en zangvereniging Vriendenkring o.l.v. dirigent Jan Mertens met pianobegeleiding van Wilbert Alberts.

Na het nuttigen van soep en broodjes werd er voor een zeer goed gevulde zaal een gezamenlijk concert gegeven. Na solo-optredens van Fulco en Vriendenkring werd afgesloten met de gezamenlijke uitvoering van een aantal werken, waaronder ‘Choeur des Soldats’ van Charles Gounod en ‘World in Union’ van Gustav Holst in een arrangement van Fulco’s dirigent Michel de Valk. Met een  toepasselijk ‘We will meet again’ werd het concert afgesloten.

Gezien de vele positieve reacties na afloop, kan zangvereniging Vriendenkring terugkijken op een zeer gezellige en geslaagde korenuitwisseling met de IJsselsteinse mannen en partners.

 Foto's: Els Timmermans en Marcel van Sas

Klik op de foto om te vergroten.