Voor het eerst sinds 2019 organiseerde Zangvereniging Vriendenkring op zondag 10 december het traditionele Kerstconcert in de aula van ‘t Missiehuis St. Michaël te Steyl. Zoals gebruikelijk waren wederom zeer veel belangstellenden aanwezig.

Nadat rector Reiner Theisen een adventsgedachte had uitgesproken, gaven Zangvereniging Vriendenkring onder directie van Jan Mertens en Vocaal Ensemble Campanella onder leiding van Jan Knaapen een zeer sfeervol Kerstconcert. De pianobegeleiding was in handen van Lianne Langen terwijl Wilbert Alberts de pianist bij Vriendenkring was. Ook Eline Gerrits-Knaapen en Thari Ottenheym-Knaapen zongen als duo een aantal werken waaronder het welbekende ‘Time to say goodbye’

Vriendenkring bracht o.m. een aantal nieuwe Kerstwerken ten gehore, waaronder ‘Il est né, le divin Enfant’ en ‘Lulajze’, een Pools Kerstlied. Beide werken werden met medewerking van de solisten Eline Gerrits-Knaapen en Thari Ottenheym-Knaapen uitgevoerd. Vocaal Ensemble Campanella zong een aantal internationale Kerstliederen; o.a. ‘There is no Rose’ en ‘Durme, durme’ stonden op het programma.

Beide koren sloten het Kerstoptreden af met een gezamenlijke uitvoering van ‘Transeamus usque Bethlemhem’. Jan Mertens begeleidde op de dwarsfluit en Lianne Langen zorgde voor de orgelbegeleiding.

Na afloop van het muzikale deel was er gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van gratis aangeboden koffie, Kerstkoek en Glühwein. Mede dankzij de gastvrijheid van de paters SVD is dit jaarlijks terugkerend Kerstconcert mogelijk in Steyl.

Foto's: Els Timmermans

Klik op de foto om te vergroten.